Draagzak baby

De laatste jaren zie je steeds meer aandacht voor het dragen van je baby. Het lijkt iets nieuws, maar eigenlijk is het dragen van je baby al eeuwen oud. Ten alle tijden en in allerlei culturen worden baby’s en kleine kinderen gedragen. Dit dragen gebeurt op vele verschillende manieren: op de rug, buik of heup, met of zonder hulp van...

Lees meer

Categorieën Draagzak baby

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw

Draagzak baby

De laatste jaren zie je steeds meer aandacht voor het dragen van je baby. Het lijkt iets nieuws, maar eigenlijk is het dragen van je baby al eeuwen oud. Ten alle tijden en in allerlei culturen worden baby’s en kleine kinderen gedragen. Dit dragen gebeurt op vele verschillende manieren: op de rug, buik of heup, met of zonder hulp van bijvoorbeeld doeken, banden of baby drager.  

Waarom een babydrager? 

Tegenwoordig is het heel normaal als je je kindje dicht bij je draagt. Pasgeboren kindjes hebben juist ook veel behoefte aan nabijheid. Het helpt ze troosten, te laten slapen of om te voorzien in de behoefte om gewoon lekker dicht bij jou te zijn. Door je kindje in een draagzak dicht bij je te dragen voelt het kindje zich veilig en door de baby drager omsloten, eigenlijk net zoals in de baarmoeder. Moeder of vader neemt ook snel de signalen van de baby waar en kan dan snel reageren op bijvoorbeeld honger of ongemak. De nabijheid bevordert ook de hechting tussen ouder en kind. Allemaal fijne voordelen dus!  

Praktisch: twee handen vrij 

Naast de bovengenoemde pluspunten van het baby dragen qua nabijheid, is het dragen van je kindje ook gewoon heel praktisch. Je hebt door de babydraagzak twee handen vrij en je bent in de stad of in een winkel een stuk flexibeler dan met een kinderwagen. Een draagzak baby is licht en gemakkelijk mee te nemen, waar je ook naar toe gaat.  

Ergonomisch dragen 

Als je je kindje draagt, is het belangrijk dat dit op een goede, ergonomische manier gebeurt in de zogenoemde m-positie. Bij deze houding zit de baby in de draagzak met zijn knietjes hoger dan de heupjes en heeft hij bolle rug. Ook is het belangrijk dat de drager kan worden versteld, zodat deze goed aansluit op het lichaam van degene die draagt. 

Draagzak baby bij Het Hippe Schaap 

Bij Het Hippe Schaap hebben we van een aantal topmerken verschillende draagzakken te koop. Alle draagzakken zijn ergonomisch en veilig om je baby mee te dragen. We hebben draagzakken voor baby’s, maar ook voor peuters (draagzak peuter) en zelfs voor kleuters. Neem een kijkje bij de draagzakken van Tula en Ergobaby. Je hebt keus uit verschillende materialen, printjes en type draagzakken.  

Draagzak pop

Daarnaast hebben we ook leuke poppendragers, zodat jouw kindje net als jij met zijn of haar pop in een drager op stap kan! Twinnen met dezelfde drager als papa of mama? Of lekker een eigen printje? Het kan allemaal: neem een kijkje bij onze draagzak pop

close

Verlanglijst