In 2013 lanceerde Majvillan haar eerste behangcollectie. In de herfst van hetzelfde jaar werd deze collectie opgevolgd door een collectie textiel en posters. Inmiddels vind je meer dan 60 verschillende behangsoorten in onze collectie en vele mooie textielprints en posters.  

Lees meer

Er zijn 18 producten.

Item 1-15 van 18 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-15 van 18 in totaal item(s)

Het verhaal achter Majvillan

Achter het merk Majvillan vind je Charlotta Sandberg, de ontwerpster en oprichtster. Ze is al vele jaren kunstenaar en schilder. De naam Majvillan komt van het woonhuis van de ontwerper genaamd Majvillan. De oprichtster en ontwerpster Charlotta Sandberg legt uit; “We gaven ons huis een naam die het gevoel overbracht dat we ons huis wilden geven en “ Majvillan ” voelde precies goed, want de maand mei is een tijd van verwachting waarin de natuur wakker wordt en de kleuren licht en helder zijn. Uit een leeg huls ontwaakt de wereld en het leven. Ik wilde dat het merk hetzelfde gevoel zou overbrengen, dus de naamkeuze was gemakkelijk! 

Als ik patronen ontwerp, word ik geïnspireerd door het gevoel dat ik wil dat ze uitstralen. Ik hou van het creëren van kleine werelden en plaatsen om te bezoeken. De kleuren zijn erg belangrijk, een kleur kan zoveel meer zijn dan alleen een kleur. Ik ben op zoek naar tinten en vormen die tegelijkertijd vrolijk, slim en rustgevend zijn. Mijn creativiteit wordt aangedreven door alles wat mooi is en ik vind het heerlijk om een plek zowel op papier als in de werkelijkheid samen te stellen. Ik voel me levend en het is gewoon geweldig! " 

Majvillan en het milieu 

Milieu en duurzaamheid zijn belangrijk voor Majvillan en al onze producten zijn milieuvriendelijk en geproduceerd van de hoogste kwaliteit om een lange levenscyclus te garanderen. 

Het behang is gemaakt in Zweden bij een milieuvriendelijke drukkerij op een non-woven materiaal met kleuren op waterbasis en volledig vrij van oplosmiddelen en PVC. Overtollige kleur wordt op een milieuvriendelijke manier beheerd en papierafval wordt omgezet in warmte. Het behang heeft een heel mooi oppervlak waarbij je met de blote hand de kleurstructuur voelt. 

Het textiel is gemaakt van 100% biologisch katoen en is GOTS-gecertificeerd. De fabrikant is ook gecertificeerd door Fairtrade, Organic Exchange, Oeko tex etc. Dit zorgt voor een milieuvriendelijke productie en een goede sociale verantwoordelijkheid. De stof is zacht en soepel en we leggen veel nadruk op alle details. Goed design en functionaliteit gaan altijd hand in hand. 

De posters worden gedrukt op een eco-gecertificeerd drukkerij dat het milieu beschermt in overeenstemming met hun certificaten Svanen, FSC, ISO14001 en PEFC. 

Majvillan bij Het Hippe Schaap 

Wij hebben de leukste producten en printjes van Majvillan voor je uitgezocht enn breiden de collectie steeds verder uit. Heb je een product van Majvillan op het oog, dat wij niet online hebben staan, neem contact met ons op. Wij kunnen alles snel bestellen bij Majvillan. 

 

close

Verlanglijst