Zindelijk worden met het Oxo Tot plaspotje voor onderweg

- Categories : Default

Onze dochter was ruim 3 en “nog niet” zindelijk. Ze weigerde gewoon. Om ons heen hoorden we verschillende verhalen, van “ze is er nog niet aan toe” tot “zet haar gewoon op de WC”. Die laatste uitspraak kwam uit de omgeving van mensen die geen eigenwijze peuter in huis hebben, of vergeten waren hoe dat eigenlijk is.

Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 dachten wij ‘dit is het moment', nu gaan we fixen dat ze zindelijk wordt! Er was duidelijk sprake van enige zelfoverschatting aan onze kant, maar we gingen aan de slag! Helaas tevergeefs. We zaten er de hele dag bovenop, maar mevrouw weigerde. De enige oplossing was loslaten... en erop vertrouwen dat het goed zou komen.


Die zomer gingen we op vakantie en namen het Oxo Tot Plaspotje voor onderweg mee. Dit is een reispotje en wc-bril verkleiner in één. Het plaspotje van Oxo Tot heeft handige pootjes waarmee je er onderweg een klein wc'tje van kunt maken. Er zitten wegwerpzakjes met een absorberende pad bij die je onder het potje vast klemt. Superhandig voor onderweg: overal waar je stopt, of waar je kleuter moet plassen, heb je je eigen wc’tje bij! Door de pootjes van het Oxo Tot plaspotje naar buiten te klappen wordt het een wc-bril verkleiner voor op het toilet.

Wij namen het Oxo Tot plaspotje mee als toilettrainer. Wij dachten deze als toiletbril verkleiner te kunnen gebruiken op ons vakantieadres in Zeeland. Onze dochter had echter andere plannen. Zij bleek het leuk te vinden om in de tuin lekker op het plaspotje te gaan zitten (soms met een plasje als gevolg!). Het tuintje lag aan de weg voor de strandopgang, en al zwaaiend naar de strandgangers zat onze dochter lekker te plassen. Niet direct ons idee van de manier waarop je zindelijk wordt, maar het resultaat was er wel naar. Na de vakantie hebben we het door kunnen zetten en werd onze dochter geheel zindelijk.

Zindelijk worden met Oxo Tot plaspotje


Het Oxo Tot plaspotje jongens en meisjes hebben we nog lang als toiletbril verkleiner gebruikt. Het plaspotje is geen plaspotje met muziek of een plaspotje met geluid, maar we hebben regelmatig een muziekje aangezet en soms ook tablet met filmpje erop. Zo bleef onze dochter even rustig op de wc op de Oxo Tot verkleinbril zitten.

Kijk hier voor het Oxo Tot plaspotje.


Check ook de andere super handige Oxo Tot artikelen die een musthave zijn wanneer je een baby of peuter in huis hebt: Oxo Tot

 

Add a comment

close

Verlanglijst