De stapelstenen van Stapelstein is ontzettend multifunctioneel en veelzijdig speelgoed waar je blij van wordt! De stapelstenen zijn duurzaam en stimuleren kinderen op een speelse manier om creatief en vooral ook actief te spelen. 

Lees meer

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Ontstaan van de Stapelstein bouwstenen 

Zo’n 5 jaar geleden heeft Stephan Schenk Stapelstein bedacht. De gezinsomgeving van Stephan werd voornamelijk voor opvoeders gevormd, waardoor hij zich tijdens zijn ontwerpstudie vooral bezig gehouden heeft met pedagogische vraagstukken. Hij merkte dat er weinig aandacht is voor één van de basisbehoeften van kinderen: hun natuurlijke drang om te bewegen. Het werd zijn missie om kinderen meer te laten bewegen en sindsdien is hij altijd op zoek naar eenvoudige oplossingen die kinderen bewegingsprikkels geven binnen hun bestaande (en soms beperkte) leefomgeving. 

De visie van Stapelstein 

Het Duitse merk Stapelstein heeft als visie dat lichaamsbeweging dé sleutel is voor een gezonde ontwikkeling van ieder kind. Hun idee is dan ook dat beweging een integraal onderdeel moet zijn in het dagelijks leven. Afgelopen jaren is duidelijk geworden dat kinderen steeds minder bewegen. Om kinderen dagelijks meer te laten bewegen heeft Stapelstein iets ontworpen dat duurzaam is en beweging en creativiteit mogelijk maakt in een beperkte ruimte. Kortom: Stapeltein is het ideale speelgoed dat kinderen motiveert om actief te bewegen tijdens het spelen! 

Multifunctionele stapelstenen 

Stapelstein stapelstenen zijn multifunctioneel. Je kunt ermee bewegen, het is speelgoed dat je creativiteit aan het werk zet, je kunt het als krukje gebruiken, je kunt ermee balanceren, stapelen, wiebelen, bouwen en nog veel meer. En het groeit met je mee. Het zachte materiaal, de kindvriendelijke vormen en de kleuren prikkelen kinderen om, zodra ze een bouwsteen zien, ermee aan de slag te gaan.  

Veiligheid en materialen Stapelstein  

Stapelstein is gemaakt met en voor kinderen. Al het Stapelstein speelgoed  is recyclebaar. Het is klimaatneutraal en milieuvriendelijk geproduceerd en volledig in Duitsland gemaakt. Stapelstein bespaart 96% van de grondstof door gebruik te maken van een innovatief schuimproces waarbij gewerkt met pure stoom. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de stapelstenen met een tijdloos ontwerp jaren – en generatieslang mee gaan, en dus ook op die manier duurzaam zijn. 

De levensgrote bouwstenen zijn gemaakt van puur en lichtgewicht EPP, een recyclebaar kunststof. Uiteraard is al het materiaal vrij van weekmakers, toevoegingen of andere schadelijke stoffen. Een stapelsteen weegt slechts 180 gram, maar kan tot 180 kg weerstaan! 

 

close

Verlanglijst

Online ma-vr 10-16u