Hoe kies je de beste ergonomische draagzak?

- Categories : Default

Ergobaby Dream Pearl Grey

Waar moet je op letten bij de keuze voor een baby draagzak?

Draagzakken zijn er in vele soorten en maten. Het allerbelangrijkste is dat het een ergonomische draagzak is. Ergonomisch betekent veilig en comfortabel, voor zowel jouw kindje als jou (de drager). Ergonomische draagzakken bevorderen een natuurlijke houding van jouw kindje als het in de draagzak zit. Ook zijn deze draagzakken zo af te stellen dat het gewicht goed wordt verdeeld over jouw schouders, heupen en rug. Dit voorkomt schouder-, nek, en rugklachten. Je kindje zit ergonomisch in een draagzak wanneer de knieën iets hoger uitkomen dan de billen. Dit wordt ook wel de kikkerhouding (of m-positie) genoemd. 

Hoe herken je een ergonomische draagzak?

Een ergonomische draagzak voor baby's heeft vaak een in breedte verstelbaar rugpand. Onderaan het rugpand van de draagzak zitten drukknopen, klittenband of een ander systeem waarmee je de breedte goed kunt verstellen. De zijkanten van het rugpand, daar waar de knieholtes van je kindje zitten, zijn vaak ook extra opgevuld. Kijk goed naar de foto’s van de draagzak met kindje erin en let op de houding van het kindje. Wanneer de beentjes bungelen of hangen, dan zit het kindje niet goed in de draagzak.

Verder is het van belang dat het rugpand van de draagzak flexibel is. In het Engels worden deze draagzakken ook wel “soft-structured carriers" genoemd. Het rugpand van de draagzak mag geen hard paneel zijn. Het ruggetje van je kindje moet namelijk een natuurlijk houding kunnen aannemen in de draagzak en dat is niet kaarsrecht, maar lekker tegen je aan gekruld. Een draagzak moet hier ruimte voor bieden.

Tula Free to Grow draagzak baby

Ergonomische draagzak met gesp sluiting

De ergonomische draagzak met gespen sluiten is heel eenvoudig om te doen met een gemakkelijk kliksysteem (Full Buckle draagzak). De heupgordel en schouderbanden klik je allebei vast met een gesp. De draagzak is ook makkelijk aan te passen aan de grootte van je kind én groeit met je kindje mee (dus voor een lange periode te gebruiken). De Full Buckle draagzak is makkelijk verstelbaar en daarom geschikt voor meerdere dragers. Zo kunnen jij en jouw partner dus allebei gebruik maken van dezelfde drager. De meest populaire Full Buckle draagzak voor baby’s is de Tula Free To Grow.

Draagzak geschikt voor warm weer

Ga je de draagzak veel in warm weer gebruiken (denk alleen al aan de vele warme periodes en de hittegolven de afgelopen jaren in ons eigen land!) of neem je hem mee naar een warme en zonnige vakantiebestemming? Kies dan een draagzak die gemaakt is van luchtdoorlatend Cool Mesh materiaal. Dit ademende 3D Air Mesh materiaal zorgt voor een betere ventilatie van de draagzak. Daardoor blijven jij en je kindje ook bij warme temperaturen zo koel mogelijk. Vaak hebben deze draagzakken ook een afneembaar kapje dat bescherming biedt tegen de zon, privacy geeft tijdens borstvoeding en rust biedt als je baby slaapt. De draagzakken met extra ventilerende stof zijn bijvoorbeeld de Ergobaby Omni Breeze of de Tula free to grow Coast.

Het oog wil ook wat

Als laatste is het van belang dat je kijkt welke draagzak je mooi vindt. Houd je van felle vrolijke printjes of meer van effen of rustige patronen? Wij hebben voor ieder wat wils!

Kom je er niet helemaal uit, neem gerust contact met ons op!

Add a comment

close

Verlanglijst