Vieze badspeeltjes: radicaal de prullenbak in! Tijd voor Oli & Carol!

Vorige Artikel 3 van 7 Volgende

Oli & Carol badspeeltjes: mooi, veilig en hygiënisch 

'Getsie, je geeft je kind toch geen badspeeltjes, weet je hoe onhygiënisch dat is', ik hoorde het steeds vaker. Het is de laatste week ook enorm in het nieuws. Ik vond het zelf eigenlijk ook best vies. Al dat water wat zich via gaatjes ophoopt in de holle speeltjes... Het is natuurlijk een perfecte voedingsbodem voor schimmels en bacteriën, daarom kieperde ik ze van de week allemaal radicaal in de prullenbak, hop, weg ermee! De kids keken de actie ietwat beteuterd aan, maar ik beloofde ze dat ik gauw met hele leuke nieuwe speeltjes op de proppen zou komen (oké, oké, een paar chocolade paaseieren deden het leed van het verlies van hun favo exemplaren ook aardig verzachten ?). Met het volste vertrouwen in het vinden van een goed alternatief, ging ik op zoek naar 'dichte', hygiënische badspeeltjes. En als we dan toch een zoektocht starten, dan liefst gelijk ook badspeeltjes die gemaakt zijn van en geverfd zijn met zo natuurlijk mogelijke producten. Want hey, dan gaan we natuurlijk all the way op safe!  

Ik vond er een aantal, maar vond ze vaak te saai of juist veel te druk. Totdat ik laatst op het kindje van een vriendinnetje ging passen. In het badje lagen hele schattige en bovendien 'dichte' badspeeltjes. Bij navraag bleken ze van Oli & Carol. Ik heb er gelijk een flink aantal gekocht. Ze hebben zoveel verschillende soorten van dit merk. Van klassieke badeendjes tot vintage VolksWagen Kever modellen en van bootjes tot een schattig hertje. En voor de allerkleinsten zijn er ook schattige bijtringen. De speeltjes worden gemaakt van natuurrubber van Hevea bomen en met zorg met de hand geverfd met natuurlijke plantpigmenten. Ze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn vrij van BPA, PVC en weekmakers EN ze zijn dicht! Geen mogelijkheden voor schimmels en andere viezigheid om zich binnenin de speeltjes te nestelen dus!

Het bleek een schot in de roos. Niet alleen bij mij, maar ook bij de kids. De één is gek op het bootje en de ander heeft een witte VolksWagen Kever. Ze verzinnen er hele verhalen bij en na het bad moeten ze vaak mee naar de nachtkastjes zodat ze er nog heeeel eventjes mee kunnen spelen voor ze in slaap vallen.

Ook zo'n mooi badspeeltje van Oli & Carol? Je shopt ze hier

 

Geschreven door Daphne

© 2018 Het Hippe Schaap 

© 2014 - 2021 Het Hippe Schaap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel